Vindrutetorkare

vindrutetorkare

Det har funnits flera olika uppfinnare som tagit patent på uppfinningar som kunde tvätta rent rutor på olika sätt. De tidigaste kom redan 1903, men det var inte förrän 1917 som de första torkarbladen som liknar dagens moderna torkarblad började tillverkas. Det dröjde sedan till 1969 innan det blev lag i Sverige att fordonen skulle ha vindrutetorkare. Tur är väl det också, utan vindrutetorkare så hade det blivit mycket svårare att manövrera ditt fordon när det regnar eller snöar.

Traditionella vindrutetorkare

Vanliga vindrutetorkare består av flera delar. Först har vi själva torkarbladet, den är gjord av en speciell gummiblandning och det är denna som även blir sliten först. På torkarbladen sitter det länkar som fördelar trycket jämt genom hela rutan. Om vindrutetorkaren är dåligt påsatt eller har fått sig en törn och hamnat snett så blir det snabbt obalans när de används. Det kan resultera i att de låter illa eller missar ett större område trots att det egentligen inte är något fel på torkarbladen. Sist men inte minst har vi själva metallbladet. Det är viktigt att komma ihåg att dessa delar ska källsorteras på olika sätt. Torkarbladen är gjorda av gummi och många delar av vindrutetorkaren är gjorda av plats. Dessa två ämnen är brännbara och kan källsorteras på samma ställe. Metallbladet är däremot inte brännbart och ska källsorteras på sitt eget ställe.

Enkelt att hitta rätt vindrutetorkare hos oss

Vindrutetorkarna har i princip haft samma utseende länge, men ändå skiljer det lite mellan olika vindrutetorkare för olika bilmodeller. Ibland skiljer de sig till och med mellan vindrutetorkare till olika årsmodeller för samma bilmodell! Förr så innebar detta att du var tvungen att läsa igenom mängder av produkter hos olika återförsäljare för att hitta ett par vindrutetorkare som passade just din bilmodell och årsmodell. Idag är det mycket lättare att hitta rätt, hos oss så anger du exempelvis antingen bilens registreringsnummer eller så hittar du bilen bland våra listor.

Flatblade – de moderna vindrutetorkarna

Hos oss kan du även hitta den nya, moderna vindrutetorkaren vid namn Flatblade. Dessa vindrutetorkare saknar många av de rörliga delarna som de traditionella vindrutetorkarna har. Istället så har du en inbyggd spoiler som ger torkarblad samma spänst överallt. Det är framför allt utseendet som är annorlunda jämfört med de vanliga vindrutetorkarna. Många gillar den stilrena designen som Flatblade ger. Några andra egenskaper som är bra för just dessa vindrutetorkare är att de låter väldigt lite, torkar jämt och har en bra aerodynamik. Du hittar både vanliga vindrutetorkare och Flatblade-vindrutetorkare i vårt sortiment.

Vindrutetorkare med fri frakt

Kom ihåg att oavsett vad det är för vindrutetorkare du väljer när du handlar hos oss så bjuder vi alltid på frakten. Dessutom så ser vi till att du får dina produkter så fort det går. Vi skickar till och med samma dag om du beställer de innan klockan 15:00. Förutom att vi skickar med instruktioner på hur du ska montera dina vindrutetorkare så finns vi även tillgängliga om du skulle behöva fråga någon om vindrutetorkarbytet. Vi hjälper dig med alla funderingar du har kring våra produkter, monteringen eller källsorteringen av vindrutetorkarna. Tveka inte att höra av dig!