HYRA BÅTTRAILER LINKÖPING

hyra båttrailerNär sommaren börjar ta slut och hösten börjar närma sig så är det läge att ta upp båten. Du vet själv att du inte kommer använda den när kylan lägger sig i luften och du vill definitivt få upp den ur vattnet innan isbildningen börjar. Här kommer lite tips och råd om vad som kan vara bra att göra när det är dags att plocka upp båten.

Först ska båten tas upp ur vattnet och det går inte att överdriva vikten vid hur smidigt det är att ha en båttrailer vid det här läget. Alla äger inte en båttrailer vilket är väldigt logiskt om man inte åker runt med sin båt utan har den på samma kajplats år efter år. För de som inte äger en egen kan det helt klart vara värt att hyra en båttrailer för att på ett smidigt sätt både plocka upp sin båt ur vattnet och även sätta ner den i vattnet. Att hyra båttrailer är ganska billigt och brukar inte innebära några större insatser. Bor du i närheten av Linköping så kan det vara värt att kolla upp hyra båttrailer då de har flertalet båttrailers till uthyrning för fullt rimliga priser.

När ni väl fått upp båten är det viktigt att frigöra botten av den från alger, snäckor och andra växtligheter. Ofta räcker det med att köra högtryckstvätten mot skrovet men tänk på att det är bättre att svabba med en borste om det rör sig om en träbåt. Tänk även på att allt vatten ska avlägsnas. Töm ur vatten ur båten samt tappa varmvattenberedaren. Det är även en bra idé att plocka ur allt löst ur båten som t ex dynor, ankare och tampar. Har du en utombordare så är det helt klart värt att montera bort den då det kryllar av tjuvar.

Båten brukar placeras på båtbockar, vaggor eller stöttor. Det finns mängder av olika tillvägagångssätt och modeller och är du osäker på vad du ska använda till din båt så kontakta en båtbutik eller fråga i klubben.